søndag 9. mars 2008

Conversation

En samtale. Den verbale måten å komunisere i denne verdenen vi lever i. En samtale blir gjærne utført mellom 2 eller flere personer, men kan også holdes av en person til seg selv. Ofte mensker over 70, små barn, eller onkel Johan på sykehuset.

Det kan også være av en person til en større folkemengde. Sån som den kjære og kjente Dan Quayle! Som lærte oss at det er samma om du bytter om ord eller forandrer mening mitt i en settning. Det er jo ingen som egentli bryr seg uansett.

En undersøkelse har vist at en normal person, (uavhengig av kjønn) snakker 16,000 ord om dagen. Da starter man å lure, har dette noe å gjøre med global oppvarming? Tåler ikke planeten vår denne forurensningen av for mange ord?

Hva kan vi gjøre med dette? Her er noen eksempler som jeg tror ville hjelpe, og kanskje til og med gjøre kloden til et bedre sted å være. For det første, ver gang noen gjør en tjeneste for en annen er man ikke obligert til å si takk. Man behøver ikke hilse på alle man møter bare fordi man har sett dem før. Kanskje de hippe ungdommene kan kutte ut alle lissomene sine som popper opp 5 ganger før og etter vær setning de sier?

Og så kan man fylle de viktige samtalene sine med flere ord siden man sparer opp så masse om dagen. Politikere og telefonselgere må betale klima-ord-kvoter. Kanskje de holder kjeft da.

Men vi vil sikkert spare miljøet like mye skade om vi bare får kuene til å slutte å prumpe.

Ingen kommentarer: