søndag 9. mars 2008

Good

Hva er det som inspirerer folk til å gjøre snille ting? Dette lurer jeg på, for ingen gjør snille ting uten en baktanke. Nonner som hjelper fattige gjør ikke det fordi de er snille. De gjør det fordi de frykter herrens vrede. De gjør det bare for seg selv. Og er ikke det egentli mere slemt en å pisse på naboen sin hund for å så etterpå spise opp hele frokostblandingen hans?

Når noen holder opp en dør for en gammel dame, er det fordi de elsker å gjøre snille ting? Eller er det fordi de er redde for hva andre vil tenke når de smeller døra i tryne på den gamle heksa og ler mot henne igjennom glassfelte?

Om en venn har lite penger og du gir han noe, er det fordi du er snill? Nei ikke jeg, det er så han skal holde kjeft når jeg spør om å låne noe. Noe som de ikke gjør.

så hva vil det si? er Det slemt å være snill? Ja, det er det. Men uten snillt eksisterer jo ikke slemt. Derfor må vi opprettholde denne snille fasaden. For gud hjelpe oss så kjedeli det hadde vært å være snill når alle er det. For da føler man seg ikke bedre en andre!

Ingen kommentarer: